Kinderpiirakka

Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl leivontakaakaota
3 dl kuumaa vettä
300 g sulaa voita
4 kananmunaa
 
Voikreemi:
150 g voita
300 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista --> jätin pois. ja korvasin n. 2 rkl maitoa)
 
Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä (riittää paremmin ja on helpompi levittää jos suklaata on enemmän, 300 - 400 g)
(koristeeksi valkosuklaata)

 
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi, voisula ja munat. Sekoita taikina nopeasti sekaisin ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
 
Valmista voikreemi vatkaamalla sähkövatkaimella pehmeään voihin muut aineet. Levitä kreemi pohjan päälle ja anna jähmettyä hetken jääkaapissa.
 
Sulata suklaalevy varovasti mikrossa tai vesihauteessa, levitä voikreemin päälle.
Tee sulatetulla valkosuklaalla viivoja kuorrutteen päälle ja vedä lopulsi veitsellä poikittain viivoja vastakkaisiin suuntiin; saat kauniin marmosikuvion pintaan.
Jähmetä vielä hetki jääkaapissa, mutta leikkaa piirakka paloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut. (Vinkki: leikkaus onnistuu paremmin, kun ensin lämmität vietsen kuumassa vedessä).